Czech Republic

+420775089291

Vlastnosti červeného a černého kaviáru

Červený kaviár – má jedinečnou chuť a je známý svými zdraví prospěšnými účinky.Užitečné vlastnosti kaviáru byly mnohokrát vědecky prokázány. A jejich vysvětlení je jediné – jedinečné a bohaté složení!

Vitamíny: A (zlepšuje zrak), D (posiluje kostní systém), E (pomáhá obnovit normální stav vlasů a pokožky); kyselina listová (normalizuje metabolismus); bílkoviny (pomáhají zlepšit energetickou rovnováhu, urychlují regeneraci buněk, zrychlují metabolismus);polynenasycené mastné kyseliny, tzv. omega-3 a 6 (regulují hladinu vápníku, snižují riziko poškození kostí, normalizují krevní tlak a další);Užitečné prvky: jód (léčí štítnou žlázu), železo (zvyšuje hladinu hemoglobinu), zinek (pozitivně ovlivňuje krásu vlasů a nehtů), hořčík (zbavuje křečí)

Užitečnost červeného kaviáru pro děti i dospělé nelze přeceňovat. Živiny v něm obsažené normalizují téměř všechny tělesné systémy, pozitivně ovlivňují krásu i vnitřní pohodu. A jestliže vitaminy a užitečné prvky můžeme získat z jiných potravin, Omega-3 z jiných potravin (nikoliv z ryb) získat nemůžeme.

Tělo si totiž polynenasycené mastné kyseliny nedokáže samo vyrobit. Jsou však nezbytné pro správnou funkci orgánů, snižují pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění, zlepšují zrak a zdraví obecně. Přitom pouhých 100 g červeného kaviáru obsahuje omega 3 v množství odpovídajícím 5 denním normám této látky pro člověka. Pouhá jedna sklenice (tradičních 130 g) stačí k nasycení organismu polynenasycenými kyselinami téměř na týden!

Tento produkt s malými kalorickými hodnotami obsahuje obrovské množství užitečných prvků. (na 100 g): Kalorie – 245, 60 kcal; bílkoviny – 30,89 g; tuky – 13,77 g; sacharidy – 0,48 g.

Černý kaviár – nesmírně lahodná pochoutka, která se vyznačuje vynikajícími chuťovými vlastnostmi a blahodárnými účinky na celý organismus.

Výhody černého kaviáru jsou nepopiratelné: Vynikající prevence rakoviny, zvyšuje imunitu a snižuje riziko nachlazení,
zlepšuje kardiovaskulární systém a činnost mozku, má pozitivní vliv na nervový systém, posiluje klouby, zvyšuje vnímavost organismu vůči inzulínu při cukrovce.

Široce se používá v kosmetice. Jedná se o nejdražší, ale jedinečný kosmetický přípravek, který vyhlazuje a hydratuje pokožku, vyživuje ji mnoha užitečnými látkami.

To však není vše, čím je černý kaviár užitečný. Komplex látek, které jsou v pochoutce obsaženy, pozitivně ovlivňuje zdravotní stav a činnost organismu.

Černý kaviár obsahuje různé užitečné složky. Více než 25 % hmotnosti tvoří lehce stravitelné bílkoviny. Dále obsahuje draslík, fosfor, hořčík, aminokyseliny, cholesterol, omega-3 mastné kyseliny, železo a celou řadu vitaminů. V závislosti na druhu kaviáru se může množství těch či oněch složek mírně lišit. Existuje několik druhů kaviáru: kaviár beluga,jeseterový kaviár.

Glykemický index černého kaviáru je 0. Obsah ve 100 gramech výrobku: 28 g – bílkoviny, 14 g – tuky, 0,3 g – sacharidy.

Černý kaviár je poměrně drahý, nicméně lékaři tvrdí, že tato pochoutka je neuvěřitelně užitečná a obsahuje jedinečné složení stopových prvků a užitečných složek. Lidé, jejichž pravidelná strava zahrnuje tento produkt, jsou méně nemocní, méně trpí rakovinou a nemocemi kardiovaskulárního systému.