Czech Republic

+420775089291

Recepty

Fettuccine s chřestem a kaviárem

INGREDIENCE: porce 2

  • Čerstvý chřest 350 g
  • Máslo 4 polévkové lžíce
  • Fettuccine těstoviny 250 g
  • Sýr mozzarella 150 g
  • Mletý černý pepř,Sůl dle chuť
  • Červený kaviár 2 polévkové lžíce
  • Sušená rajčata v oleji 2 kusy

NÁVOD NA VAŘENÍ: 20 MINUT

  1. Chřest oloupejte, zbavte tvrdých konců, nakrájejte na
    malé kousky a vařte v páře, dokud nebude lehce křupavý (pokud nemáte pařák,
    můžete si ho vyrobit z kovového cedníku nebo mřížky umístěné nad pánví s vařící
    vodou na dně).
  2. V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a prohřejeme. Podle chuti
    dosolíme. Dát stranou.
  3. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě al dente (2 minuty čerstvé nebo
    5–7 minut suché). Vypusťte vodu.
  4. Mozarellu nakrájejte nadrobno a přidejte do oleje s chřestem. Smíchejte
    těstoviny s omáčkou. Podávejte, každou porci ozdobte kaviárem a rajčaty.

Roll a la russe

INGREDIENCE: porce 1

  • Brambor 100 g

  • Řepa 65 g

  • Okurky 70 g

  • Mrkev 25 g

  • Červená cibule 10 g

  • Uzený tuňák 40 g

  • Majonéza 40 g

  • Unagi omáčka 20 ml

  • Červený kaviár 10 g

  • Kopr 3 g

  • Žloutek 2 g

  • Prášek z lístků zlata 2 g

NÁVOD NA VAŘENÍ: 1 HODINA

1. Oloupejte a uvařte řepu, mrkev, brambory.

2. Na maki položte okurku nakrájenou na dlouhé plátky o tloušťce 1–1,5 mm.

3. Navrch položte řepu na 1–1,5 mm plátky a nastrouhané brambory smíchané s majonézou.

4. Přidejte vařenou mrkev a tuňáka nakrájeného uprostřed na tyčinky. Pevně ​​zabalte a nakrájejte na osm stejných kusů. 5. Ozdobte majonézou smíchanou s unagi, červeným kaviárem, jedlým zlatem a kouskem kopru. Posypeme předem sublimovaným žloutkem.

Salát s křepelkou, raky a červeným kaviárem

INGREDIENCE; porce 4

  • Mrkev 160 g
  • Brambor 180 g
  • Zelená jablka 120 g
  • Maso raka 280 g
  • Zelený hrášek 160 g
  • Červený kaviár 120 g
  • Křepelčí vejce 8 kusů
  • Majonéza 200 g
  • Křepelka 4 ks
  • Slunečnicový olej 80 ml
  • Česnek podle chuť
  • Sůl podle chuť
  • Mletý černý pepř podle chuť

NÁVOD NA VAŘENÍ: 45 MINUT

  1. Uvařte mrkev, brambory a vejce.
  2. Křepelky potřete slunečnicovým
    olejem, osolte, opepřete a pečte 7 minut v troubě na 220 stupňů.
  3. Mrkev, brambory a jablka nakrájejte na kostičky. Polovinu křepelek nakrájíme
    na salát.
  4. K ingrediencím přidejte maso
    raka, hrášek, nakrájené křepelčí vejce. Ochutíme majonézou a promícháme.
  5. Položte část salátu na talíř
    přes formovací kroužek a položte na něj křepelčí křídlo a stehno. Salát
    ozdobíme červeným kaviárem.

A5 wagyu sando

INGREDIENCE; porce 1

  • 100 g proužků wagyu
  • tempura mouka
  • Panko strouhanka
  • 2 vejce
  • 2 krajíce mléčného chleba, japonský šókupan
  • máslo
  • omáčka tonkatsu
  • Kewpie majonéza
  • olej na fritování
  • 10 g kaviáru
  • zlatý list

NÁVOD NA VAŘENÍ: 60 MINUT

  1. Pro přípravu tonkatsu posypte steak wagyu tempura moukou.
  2. V míse rozšlehejte vejce. Moukou poprášený wagyu namočte do vajec a poté do panko.
  3. Rostlinný olej rozehřejte na 180 °C.
  4. Steak wagyu smažte za stálého míchání 3-5 minut nebo do středně propečení. Odstavte a nechte odpočívat
  5. Silně nakrájený shokuban potřete z obou stran máslem a osmažte na pánvi.
  6. Po usmažení potřete jeden plátek majonézou Kewpie a druhý omáčkou tonkatsu.
  7. Na jeden plátek chleba položte připravený steak a sendvič uzavřete.
  8. Odřízněte kůrku sendviče tak, abyste získali úhledný čtverec, a poté jej rozkrojte na čtyři stejné menší čtverce.
  9. Do kaviáru přidejte zlaté lístky, poté jej lžící naneste na každý čtverec a podávejte.

Musselliny z humra se šampaňským beurre blanc a kaviárem

INGREDIENCE; porce 6

NÁVOD NA VAŘENÍ: 2 hodiny 5 minut

  • 2 (samice) humři , každý o hmotnosti cca. 300 g, pokud možno s vejci
  • 1 humr , velký, vážící cca. 1,3 kg
  • 2 bílky
  • 750 ml dvojité smetany, vychlazené
  • 150 g špenátu , pouze velké listy a stonky zbavené
  • 300 g másla pokojové teploty a navíc rozpuštěné máslo na vymazání formiček
  • 50 g kaviáru , ideálně Beluga
  • 2 šalotky , nakrájené nadrobno
  • 200 ml šampaňského
  • jemná mořská sůl

1.Pokud jsou humři živí, když je dostanete domů, zabijte je humánně vložením jehly nebo ostrého nože do středu kříže na jejich hlavě. Případně můžete požádat obchodníka s rybami, aby to udělal za vás2V hrnci přiveďte k varu

2. litry vody s 30 g soli. Vyjměte vejce ze samice humrů (pokud nějaké jsou) a uložte do lednice. Humry opláchněte ve studené vodě, poté je ponořte do vroucí vody a vařte 12 minut. Ihned sceďte a nechte vychladnout

3.Odstraňte maso ze skořápek, snažte se udržet maso z ocasu ve velkých kusech. Ocasy nakrájejte na medailonky a zabalte do vlhkého hadříku. Zbylé humří maso nakrájejte nadrobno a dejte stranou

4.Opláchněte velkého humra ve studené vodě a oddělte drápy a ocas. Pomocí paličky rozdrťte drápy a vyjměte maso (pokud se snažíte dostat syrové maso ze skořápek, ponoření humra do vroucí vody na 10–15 sekund může pomoci ho uvolnit). Ocasní skořápku rozstřihněte nůžkami a lžící vyškrábněte maso. Okamžitě vyhoďte krupičkový váček z blízkosti korálů v hlavě – měli byste získat asi 400 g syrového humřího masa z velkého humra

5.Vložte maso z velkého humra do mixéru nebo kuchyňského robotu spolu s bílky a 2 lžičkami soli. Blitzujte, dokud se důkladně nespojí a nebude hladká, poté směs protřete přes sítko do kameninové nebo nerezové mísy zasazené do drceného ledu

6.Směs zpracujte dřevěnou lžící nebo špachtlí a po troškách vmíchejte dvojitou smetanu, dokud se vše nepromísí. Textura by měla být měkká a lehce tekutá. Směs uchovávejte v lednici

7.Chcete-li špenát uvařit, blanšírujte listy ve vroucí vodě po dobu 30 sekund, poté sceďte a ponořte do ledové vody. Osušte listy tak, že je rozložíte naplocho na utěrku

8.Předehřejte troubu na 200 °C/ plynová značka 6. Pomocí štětce na pečivo hustě potřete vnitřky formiček na dariole rozpuštěným máslem, poté dno a boky vyložte sušenými špenátovými listy, dbejte na to, aby byly dostatečně převislé, abyste mohli utěsnit vršky

9.Formičky naplňte do poloviny pěnou z humra a pak do středu umístěte velmi malé množství kaviáru koncem držadla čajové lžičky (chcete, aby vám zbylo hodně kaviáru na podávání). Přidejte několik humřích vajec (pokud používáte) a trochu vyhrazeného humřího masa nakrájeného na jemné kostičky. Doplňte další humří pěnou a poté špenátové listy přehněte tak, aby byla náplň úplně uzavřena

10.Naplněné formičky na dariole vložte do hluboké zapékací misky a zahřejte pánev s vodou na 70 °C. Vodu nalijte – ujistěte se, že má správnou teplotu – do pekáče tak, aby voda sahala do poloviny stran forem. Pekáč přikryjeme alobalem, poté přendáme do trouby a pečeme 18 minut

11.Mezitím si připravte omáčku. Přidejte šalotku a šampaňské do hrnce a vařte, dokud se nezredukuje a mírně sirupovitá směs. Sundejte pánev z ohně a zašlehejte do něj trochu másla, poté vraťte na mírný oheň a po troškách zašlehejte zbývající máslo. Když se máslo stane krémovým a začne pěnit, rozdrťte zbylá humří vejce plochým nožem a vmíchejte je do omáčky, která jí dodá jemný oranžový nádech. Podle chuti osolte a udržujte v teple

12.Odložené humří medailonky zabalte do alobalu a jakmile jsou musselinky upečené, vložte do trouby, aby se prohřály

13.Chcete-li podávat, velmi opatrně vyjměte humří mousseline na servírovací talíře (budou velmi křehké). Umístěte ohřáté humří medailonky vedle a zbývající humří maso nakrájené na kostičky na musselliny. Zakončete malými quenely kaviáru, poté přelijte teplou omáčkou kolem talíře (ideálně přes kónické síto) a ihned podávejte

Nicuatole

INGREDIENCE; porce 8

NÁVOD NA VAŘENÍ: 30 minut

  • 25 g masa harina
  • 75 g vody
  • 250 g žluté papriky, opečené a zbavené semen a stopek
  • 25 g hnědého cukru
  • 37,5 g jablečného octa
  • 25 ml kombuchy
  • 4 g chilli papričky Scotch Bonnet, nasekané nadrobno
  • 1 špetka maldonské soli
  • 8 lžic crème fraiche
  • 8 lžic kaviáru, ideálně OSCIETRA ROYAL
  • Květy medvědího česneku, (volitelné)

1.Smíchejte masa harina s vodou, abyste vytvořili sypkou pastu. Smíchejte tuto pastu se zbytkem ingrediencí na nicuatole, dokud nebude hladká, a poté přeneste na pánev

2.Vařte na mírném ohni 20 minut za pravidelného míchání. Během této doby zhoustne, podobně jako cukrářský krém

3.Směs rozdělte do 8 malých misek nebo misek a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 20 minut

4.Po vychladnutí posypte nicuatoles lžící crème fraîche a kaviárem. Pokud jsou v sezóně, ozdobte květy medvědího česneku