

Původ jiker pstruha obecného.
Výroba jiker pstruha obecného probíhá ve speciálních chovech, kde jsou vytvořeny vysoce kvalitní podmínky pro jeho chov a odchov. Při výrobě kaviáru jsou ryby chovány v podmínkách, které se co nejvíce blíží jejich přirozenému prostředí, stejně jako kaviár ze pstruha červeného se získává v Tichém a Atlantském oceánu.
Chuťové vlastnosti červeného kaviáru ze pstruha.
Kaviár z červeného pstruha je masově vyráběný produkt a na rozdíl od jiných druhů červeného kaviáru je relativně levný. Tento kaviár má středně velká zrna o velikosti asi 3 mm a krásnou oranžovou barvu. Nejde však jen o vzhled: tento kaviár má zvláštní chuť, která je jemná a pikantní, ale také poměrně sytý odstín.Pstruhový kaviár je nejen velmi chutný, ale také užitečný. Můžeme říci, že tento výrobek obsahuje cenné látky v koncentrované formě, má velmi cenné složení pro zdraví, zvláště vhodné pro těhotné ženy a děti od 4 let. Také toto složení kaviáru udržuje vysokou hladinu hemoglobinu.Neobsahuje žádné umělé přísady a pěstování ryb v ideálních přírodních podmínkách na přírodním krmivu činí tuto pochoutku užitečnou a bezpečnou.Kaviár ze pstruha se hojně využívá v kuchyni k přípravě různých salátů a studených svačin. Tradičním pokrmem jsou chlebíčky s čerstvým máslem, červeným kaviárem a snítkami bylinek.
Konzumace pstruhového kaviáru pomáhá posilovat kardiovaskulární, oběhový a nervový systém, imunitu, zvyšuje hladinu hemoglobinu, zlepšuje kvalitu spánku, zvyšuje fyzickou a duševní aktivitu, odstraňuje z těla toxiny a volné radikály.
Pokud si hlídáte postavu a tuk je vaším největším nepřítelem, v případě kaviáru to neplatí. Pstruhový kaviár obsahuje lehce stravitelné tuky s vysokým obsahem polynenasycených mastných kyselin omega 3 a 6. V kaviáru jsou obsaženy i mastné kyseliny omega 3 a 6, které jsou pro tělo velmi důležité.
Proč používáme na balení červeného kaviáru sklo?
Skleněné obaly poskytují optimální podmínky pro skladování a uchování čerstvosti a chuti kaviáru. Sklo chrání kaviár před vlivy okolního prostředí a zachovává jeho přirozenou chuť a vůni.
- Balení: skleněná nádoba
- Čistá hmotnost: 100 g, 200 g, 500 g
- Trvanlivost: 6 měsíců při teplotě t = 0 až +4 C.
- Výroba: Belgie, Německo
- Složení: Kaviár ZE PSTRUHA (RYBY) ONCORHYNCHUS MYKISS , JEDLA SŮL
- Výživová hodnota ve 100 g výrobku: BÍLKOVINY: 28G, TUKY: 7,9G (z toho Omega-3 – 6,77 g)-Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY – 0,9, SACHARIDY: 0G – Z TOHO CUKRY 0 , SUL: 3G
- Energetická hodnota ve 100 g výrobku: 194KCAL – 813KJ
- Vitamíny: A-0,25mg, B1-5mg, B2-4mg, B5-1,66mg, B6-0,82mg, B9-0,25mg, B12-3,18mg, C-2,5mg, PP-14mg;
- Mikroživiny: Fe-1,8mg; Mn-0,16mg; Cu-0,25mg; Se-0,36mg; Zn-0,64mg;
- Makronutrienty: K-490 mg, Ca-12 mg, Mg-29 mg, Na-44 mg, P-200 mg;
- Aminokyseliny: valin-1,3 g, isoleucin-1 g, leucin-2,1 g, lysin-1,8 g, metionin-0,6 g, cystein-0,6 g, treonin-1 g, tryptofan-0,3 g, fenylalanin-1,1 g, tyrosin-1,3 g, tyrosin-1,57 g.





