

Historie původu bílého jesetera.
Jeseter bílý, známý spíše jako Transmontanus, je majestátní sladkovodní ryba.
Tento anadromní druh obývá velké řeky západního pobřeží Ameriky a Tichého oceánu od Kalifornie po Aljašku. Vody, v nichž se nacházejí zástupci jesetera bílého, jsou v zahorských oblastech ideálním prostředím pro jesetera Acipenser transmontanus.
Chová se v malém počtu chovů, které mají napodobovat chladné čisté horské vody. Kaviár transmontanus je výsledkem vzácné trpělivosti. Každý kaviár je pečlivě vybírán a poté umně zpracováván, aby si zachoval jemnou strukturu a vynikající chuť.
Chuťové vlastnosti černého kaviáru jesetera Transmontanus.
Jeho zrna jsou středně velká až velká, podobně jako u belugy, protože obě ryby jsou velké. Zrna mají tmavě šedou barvu. Jejich chuť je obzvláště jemná a krémová. Kaviár z jesetera Transmontanus má máslovou chuť s oříškovými tóny.
Jeho vynikající chuť, krémová vůně a originální ebenová barva jsou symfonií dobré chuti a třídy.
- Balení: Plech, sklo
- Čistá hmotnost: 30 g, 50 g, 100 g
- Trvanlivost: 6 měsíců při t = -2 až +2 C
- Výroba: Belgie, Itálie
- Složení: Kaviár z jesetera ACIPENSER TRANSMONTANUS , JEDLA SŮL
- Výživová hodnota ve 100 g výrobku: BÍLKOVINY: 27,1G, TUKY: 15,7G (z toho Omega-3 – 7 g)-Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY – 3,5, SACHARIDY: 0,1G – Z TOHO CUKRY 0 , SUL: 2,37G
- Energetická hodnota ve 100 g výrobku: 257,5KCAL – 1057KJ
- Vitamíny: A-0,51mg, B1-0,2mg, B2-0,3mg, B6-0,64mg, B9-0,03mg, D-0,06mg, E-4,5mg, PP-5,9mg, Niacin-0,7mg, Retinol-0,4,8mg;
- Mikronutrienty: Fe-2,8 mg;
- Makronutrienty: K-76mg, Ca-58mg, Mg-41mg, Na-1610mg, P-453mg, S-236mg, CI-2139mg;
- Aminokyseliny: Valin – 1,94 g, Fenylalanin – 1,22 g, Metionin – 0,18 g, Tryptofan – 1,8 g, Arginin – 0,9 g, Histidin – 1,77 g, Turgosin – 0,45 g, Glycin – 1,66 g, Alanin – 1,69 g, Serin – 1,2 g, Asparagin – 0. 6 g, citrulin – 0,08 g, glutamin – 1,84 g, treonin – 0,82 g, leucin – 1,15 g, izoleucin – 2,78 g.





