Czech Republic

+420775089291

Černý kaviár z jesetera Oscietra Royal

Historie a původ jeseterů.

Jeseter kdysi obýval Kaspické moře. Ohrožený jeseter je dnes bohužel chráněným druhem. V roce 2008 byl rybolov v Kaspickém moři zakázán. Výrobci kaviáru se poté zaměřili na chov jeseterů ve volné přírodě na rybích farmách, čímž zachovali přírodní zdroje volně žijících živočichů.

Trvalo dlouho, než chovatelé začali vyrábět jeseteří kaviár. Chov těchto ryb je obtížný a vyžaduje odborné znalosti biologů a specialistů na rybolov. Kvalita produktů z jeseterů chovaných na farmách se od jejich vzniku neustále zlepšuje. Chová se především v Bulharsku a Itálii, ale existuje mnoho dalších farem (Izrael, Čína, Uruguay), které jej pěstují za účelem výroby jeseteřího kaviáru.

Bylo založeno více než 140 farem na chov jeseterovitých plemen ryb (akvakultura), aby se z nich mohl vyrábět černý jeseterový kaviár.

Chuťové vlastnosti jeseterového kaviáru.

Jeseterový kaviár je druh kaviáru vyráběný z kaviáru jesetera Acipenser gueldenstaedtii. Jeseterovi trvá nejméně 9 let, než vyklade první jikry.

Kaviár Jesetra prestige je rafinovaný, elegantní kaviár s jantarově zbarvenými zrny a antracitovými nebo zlatými odlesky.

Kaviár Jesetra má bohatou krémovou chuť a nabízí dokonalou rovnováhu mezi mořskou chutí a jemně slanými oříškovými tóny. Obvykle se konzumuje samostatně nebo s jednoduchými přílohami, jako jsou krekry, palačinky nebo toasty.

  • Balení: Plech, sklo
  • Čistá hmotnost: 30 g, 50 g, 100 g
  • Trvanlivost: 6 měsíců při t = -2 až +2 C
  • Výroba: Belgie
  • Složení: Kaviár z jesetera ACIPENSER GUELDENSTAEDTII, JEDLA SŮL
  • Výživová hodnota ve 100 g výrobku: BÍLKOVINY: 24,8G, TUKY: 15,4G (z toho Omega-3 – 7,2 g)-Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY – 3,7, SACHARIDY: 1,7G – Z TOHO CUKRY 0 , SUL: 3,1G
  • Energetická hodnota ve 100 g výrobku: 245,5KCAL – 1027KJ
  • Vitamíny: A-0,02mg, B1-0,3mg, B2-0,36mg, B6-0,29mg, B9-0,02mg, D-0,08mg, E-3,2mg, PP-6,7mg, Niacin-1,5mg, Retinol-0,18mg
  • Mikroživiny: Fe-2,2 mg
  • Makroživiny: 2,5 mg, 2,5 mg, 2,5 mg, 2,5 mg, 2,5 mg: K-70mg, Ca-40mg, Mg-35mg, Na-1620mg, P-460mg, S-284mg, CI-2387mg
  • Aminokyseliny: Valin – 2,95 g, Fenylalanin – 4,18 g, Metionin – 2,57 g, Tryptofan – 0,49 g, Turgosin – 0,97 g, Gystein – 2,57 g, Threonin – 2,58 g, Leucin – 4,57 g, Isoleucin – 2,62 g