

Historie a původ lososa Keta.
Keta patří do rodu tichomořských lososů a je nejoblíbenějším a nejmasověji produkovaným druhem červené ryby. Tato ryba může dosahovat délky 102 cm a hmotnosti 15 kilogramů.
V porovnání s ostatními zástupci čeledi lososovitých pokrývá keta velmi široký areál výskytu. Žije v povodí patřícím do Severního ledového oceánu. V Severní Americe je rozšířen od řeky Mackenzie v Kanadě až po Monterey Bay v Kalifornii.
Chuťové vlastnosti červeného kaviáru z volně žijícího lososa KETA.
Jikry z lososa KETA se vyznačují příjemnou krémovou příchutí bez rybího zápachu. Je považován za největší z červených druhů kaviáru. Průměr kaviáru lososa keta je 5-6 mm a někdy dosahuje 9 mm. „Carský kaviár“, protože má jemnou krémovou chuť. V barvě je nádherně oranžově červený.
Konzumace lososího kaviáru pomáhá předcházet vzniku různých nádorů, a to jak zhoubných, tak nezhoubných. Obsahuje také složky nezbytné pro normální funkci jater a ledvin. Konzumace lososového kaviáru v mírném množství mimo jiné pomůže předejít nedostatku jódu, a tím i mnoha onemocněním štítné žlázy.
Konzumace tohoto produktu pomáhá posilovat kosti, má příznivý vliv na zrakový aparát, zejména na ostrost vidění. Červený kaviár dokáže obnovit vitalitu organismu, doporučuje se konzumovat těm lidem, kteří potřebují zvýšit množství hemoglobinu.
Proč používáme na balení červeného kaviáru sklo?
Skleněné obaly poskytují optimální podmínky pro skladování a uchování čerstvosti a chuti kaviáru. Sklo chrání kaviár před vlivy okolního prostředí a zachovává jeho přirozenou chuť a vůni.
- Balení: skleněná nádoba
- Čistá hmotnost: 50 g, 100 g, 200
g, 500 g - Trvanlivost: Doba použitelnosti:
6 měsíců při teplotě t = 0 až +4 C. - Výroba: Belgie, Aljaška
- Složení: Kaviár Z LOSOSA(RYBY)
ONCORHYNCHUS KETA 96,5% , JEDLA SŮL - Výživová hodnota ve 100 g
výrobku: BÍLKOVINY: 32G, TUKY: 14G (z toho Omega-3 – 7 g) -Z TOHO NASYCENÉ
MASTNÉ kyseliny- 3,5G, SACHARIDY: 0G – Z TOHO CUKRY 0 , SUL: 2,8G - Energetická hodnota ve 100 g
výrobku: 250 Kcal – 1046,7 kJ - Vitamíny: A-0,45 mg, B1-0,55 mg,
B2-0,42 mg, C-2,4 mg, E-3 mg, PP-7,8 mg; - Mikronutrienty: vitamín B6, vitamín B6, vitamín B6, vitamín B6, vitamín B6,
vitamín B6: Fe-1,8 mg; - Makroživiny: 1,8 mg mg: K-90mg,
Ca-90mg, Mg-129mg, Na-2284mg, S-315mg, P-490mg, Ci-3462mg; – Aminokyseliny:
arginin-1,7 g, valin-2,14 g, histidin-0,78 g, isoleucin-1,7 g, leucin-3,06 g,
lysin-2,35 g, metionin-0,93 g, metionin + cystein-1,4 g, treonin-1,8 g,
tryptofan-0,38 g, fenylalanin-1. 64 g, fenylalanin + tyrosin- 3,21 g, alanin-
2,59 g, kyselina asparagová- 2,03 g, glycin- 0,88 g, kyselina glutamová- 3,63
g, prolin- 2,08 g, serin- 1,63 g, tyrosin- 1,57 g.





